thejumpshot.com Uncategorized Dragan Djukic: “csak idő kérdése a magyar BL győzelem!”

Dragan Djukic: “csak idő kérdése a magyar BL győzelem!”Dragan Djukic a montenegrói válogatott szakvezetője válaszolt kérdéseinkre. Szó esett az Európa Bajnokságról, Székelyudvarhelyről, valamint  a magyar kézilabdáról is.

montenegrói válogatott kapitányaként

Mit gondolsz az Európa Bajnokságról?

Nagyon érdekes torna van a hátunk mögött. Az Európa Bajnokság előtt több csapat jelentkezett be az aranyért (jogosan!), éppen emiatt magas színvonalú és hőfokú találkozókat láttunk. Az utóbbi négy nagy tornán (EB: Németország, VB: Franciaország, Olimpia: Dánia, EB: Spanyolország) négy különböző csapat diadalmaskodott, ez sokat használ a sportág színvonalának. A horvátországi tornán számomra meglepetés volt a Svédország és Spanyolország döntőbe kerülése, de tulajdonképpen nüanszok döntenek ilyen szinten már. Most is mint mindig volt meglepetéscsapat ezúttal Csehország (ahol megtérült a befektetett munka), valamint nagyon tetszett a fehéroroszok játéka is.

 Montenegró ott lesz a következő Világbajnokságon?

Legyünk reálisak, a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a selejtezőben. Horvátország a világelit tagja,nagy hagyományokkal és nagyszerű játékosokkal. Természetesen a sportban nincs lehetetlen, megvannak a saját álmaink, elképzeléseink. Fiatal csapatunk van és harcolni fogunk az utolsó pillanatig.

A székelyudvarhelyi “kaland” után szeretnél továbbra is klubedző lenni, vagy csak marad a válogatott?

A montenegrói Szövetséggel kötött megállapodásom lehetővé teszi hogy klubedzőként is dolgozzak. Mivel imádom a kézilabdát így nem esik számomra nehezemre a kettős szerep. Nagyon sajnálom ami az SZKC-val történt, de meg kell jegyeznem, hogy elfogadhatatlannak tartom hogy egy ekkora klub csak úgy szélnek eressze a játékosait és visszalépjen a bajnokságtól! Ezt a román valamint a magyar szövetségnek nem szabadna engednie, valamint a helyi önkormányzatnak, hiszen a klub az erdélyi magyarok szimbóluma volt, rengeteg szurkolóval. És emellett nagyon sok gyerek és fiatal kezdett el kézilabdázni ami mindenki számára rettentő fontos!

Székelyudvarhely kispadján

Említetted a fiatalokat Székelyudvarhelyen, ki az aki magasabb szinten is megállná a helyét szerinted?

Nem egyszerű kérdés kiemelni valakit is a csapatból! Székelyudvarhelyen olyan játékosok nőttek fel mint például Bartók Csaba és Illyés Ferenc. Ha ki kéne emelnem pár srácot, akkor Balázs Botond (irányító), Buzogány Barna (kapus), Csog Vencel (szélső) és Fekete Róbert (átlövő). Ezúton is kívánok nekik sok sikert a további pályafutásukhoz!

Sok klubnál dolgozotál mint edző, melyik áll a szívedhez legközelebb?

Nem nagy titok a Szegeden eltöltött négy esztendő mély nyomokat hagyott bennem! Ezek voltak pályafutásom legszebb évei! Nagyszerű csapat, fantasztikus szurkolók! Szeged mindig a szívem csücske marad. A Székelyudvarhelyen eltöltött idő rövid volt, de nagyon tartalmas. Már az első perctől teljesen otthon éreztem magam.

Követed a magyar bajnokságot is? Mi a véleményed a magyar kézilabdáról?

Mivel elég sok időt töltöttem Magyarországon, ezért elköteleződtem a magyar kézilabda iránt. Próbálom követni az ottani eseményeket és a bajnokságot is, különös tekintettel a Szegedre. Ha  a csapat nyer akkor nagyon örülök, viszont a vereségek még mindig fájóak tudnak lenni. Amikor csak lehetőségem van, megragadom az alkalmat élőben megtekinteni kedvenc csapatom. A Veszprém és a Szeged tagja az európai elitnek, és csak idő kérdése hogy valamelyik magyar csapat emeli magasba a BL trófeát. Szívből kívánom hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen! Bár egy dolog hiányzik, a válogatott sikeressége. A magyar csapat fiatal, tehetséges, valamint remek edzőjük van, és eg egész ország szorít értük! Csak egy kis idő és türelem kell ahhoz hogy eljöjjön a várva várt nagy eredmény.

Xavi Sabatéval a Handball4all akadémián

Mi a helyzet a kézilabda iskolával?

A “Handball4all” akadémia egy elég sajátságos projekt a világ kézilabdázásában. Összehozza az embereket, segít a játékosoknak az egyéni képzésben. 18-20 játékosnak és 10-12 edzőnek alkalmanként lehetőséget biztosítunk arra hogy talakozzanak a világ legjobb edzőivel és tanulhatnak tőlük. Rettentő büszke vagyok hogy az akadémia egyre növekszik, és vannak tanulóink Dániától Iránig valamint Amerikától Japánig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *